O nama
 • Počeci
 • Gde smo sada?
 • Ki aikido savez
 • ×

  KAKO JE SVE POČELO

  Klub je osnovan 1985. godine u Beogradu. Tada je nosio ime AIKIDO KLUB „MAJ“ i bio smešten u prostorijama tadašnjeg SC „25. maj“ na Dorćolu. Osnivači potpisnici su bili: Mladen Teovanović, Branislav Novko, Branko Blažičević, Goran Kurnik, Zoran Marković, Milan Jeremić, Milorad Blažić, Pavle Matejić, Asja Radojlović i Milan Vuković.

  Osnivačku Skupštinu kluba su još sačinjavali sledeći članovi: Karmen Kurnik, Srđan Đorđević, Ljubiša Čolić, Dan Popović, Zoran Veličković, Tatjana Dumović, Danica Momčilović, Labib Zatara, Aleksandra Ristić, Ana Glišić, Zlatan Ličina, Katarina Mandić, Ljubica Gajić, Irena Žižović, Dušan Cvetić, Dušica Dopsaj, Božo Šibalić, Snežana Teovanović, Dragan Korać, Saša Tanović, Vojislav Bekovac.

  Osnivači, kao i prvobitni članovi kluba predano su vežbali u SC „Vračar“ u klubu DTV „Partizan“, koji je kasnije promenio ime u Aikido klub „Prvi Vračar“.

  U tom prostoru klub se nalazio sve do aprila 1990. godine kada je prešao u prostorije SC „KOŠUTNJAK“. Dve godine kasnije klub menja ime u KI AIKIDO KLUB „BEOGRAD“. U novembru 1986. godine klub je registrovan u Japanu, u organizaciji KI NO KENKYUKAI, čiji je osnivač učitelj KOICHI TOHEI. Bio je to prvi aikido klub iz Srbije registrovan u toj organizaciji.

  Klub 2003. godine prelazi u prostorije MZ „Poručnika Spasića i Mašere“ na Julinom brdu, a u maju 2006. godine premešta se u prostorije „GARDEN CENTRA“ na Vidikovcu, gde je bio do januara 2018. godine. Klub se sada nalazi u ulici Vatroslava Jagića br. 3 na Vračaru.

  U zimu 1992. godine instruktor Milan Jeremić je otvorio Aikido školu u Pančevu. Mladen Popović i Milinko Jelovac su osnovali Ki Aikido klub Dinamo Pančevo nešto kasnije. A 1994. godine obe grupe su se spojile u Ki Aikido Klub Dinamo Pančevo.

  Od 2002. godine postoji i Sekcija „DINAMO - PANČEVO“ u Pančevu, kao deo KI AIKIDO KLUBA „BEOGRAD“. Sekcija predstavlja kontinuitet rada članova bivšeg KI AIKIDO KLUBA „DINAMO“ koji je prestao sa radom iste godine.